[email protected]

23 آذر 1403 15:06

منوی اصلی

ضرورت طرح محورهای نو برای پرداختن به چالش‌های حقوقی و قضایی نظام سلامت

دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی حقوق سلامت بر ضرورت توجه به چالش‌هایی که نظام سلامت در عرصه حقوقی و قضایی با آن‌ها مواجه است، تاکید کرد و گفت: در دومین کنگره بین‌المللی حقوق سلامت محورهای نو و جدیدی در نظر گرفته شده که تا کنون در کنگره‌های دیگری مطرح نشده‌اند.

دکتر محمود عباسی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره دومین کنگره بین‌المللی حقوق سلامت که اول و دوم اسفندماه در تالار امام خمینی(ره) دانشکده پزشکی برگزار می‌شود، اظهار کرد: حقوق سلامت کودک و فضای مجازی، حقوق بین‌الملل سلامت و هوش مصنوعی، حقوق سلامت تطبیقی و سلامت الکترونیکی، حقوق کیفری سلامت و جرایم نوین زیست پزشکی و حقوق عمومی سلامت و چالش‌های حقوقی متاورس از جمله محورهای این کنگره است.

وی با بیان اینکه این کنگره به ریاست دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود، افزود: بیش از ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که در داوری‌های متعدد بخشی از این مقالات حذف شدند و مقالات پذیرفته شده به صورت سخنرانی و پوستر در این کنگره ارایه می‌شوند.                                                                                                                                                                                                                        وی با بیان اینکه محورهایی همچون حقوق هوش مصنوعی، متاورس تله‌مدیسین، سلامت الکترونیکی، حقوق سلامت کودک و فضای مجازی همه منطبق و با یکدیگر در یک راستا هستند، گفت: در این کنگره موضوعات روز و همچنین چالش‌هایی که امروزه نظام سلامت و دستگاه قضایی و نظام حقوقی کشور با آن‌ها روبه‌رو هستند به بحث گذاشته می‌شود.

دکتر عباسی افزود: بیش از ۲۰ نفر از این مهمانان این کنگره خارجی هستند و از کشورهایی نظیر آمریکا، ترکیه، عراق، امارات متحده عربی، سوریه و جمهوری آذربایجان در این کنگره شرکت دارند که برخی از آن‌ها به صورت حضوری و بخشی از آن‌ها به شکل مجازی در این کنگره شرکت می‌کنند.

وی هدف از برگزاری این کنگره را ایجاد زمینه هم‌‌اندیشی، همگرایی و همفکری بین اندیشمندان حوزه‌های فقه و حقوق، اخلاق، پزشکی و فلسفه عنوان کرد و گفت: ما قصد داریم صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف مسائل و موضوعات را با یکدیگر به بحث بگذارند؛ مخاطبان عموما از جامعه حقوقی و جامعه پزشکی کشور هستند.

دکتر عباسی یادآور شد: بعد از جلسه افتتاحیه پنج سخنران کلیدی در این کنگره حضور دارند که از شخصیت‌های برجسته علمی کشور و سازمان‌های مرتبط هستند و بعد از این بخش پنل‌های تخصصی آغاز به کار می‌کنند.

وی با بیان اینکه این کنگره برای جامعه پزشکی دارای امتیاز بازآموزی است، گفت: البته با توجه به اینکه این کنگره زیر نظر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار می‌شود، شرکت در این کنگره دو امتیاز برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز دارد.

دکتر عباسی با اشاره به استقبال پرشور از نخستین کنگره بین‌المللی حقوق سلامت که سال گذشته در اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به چالش هایی که نظام سلامت در عرصه حقوقی و قضایی با آن‌ها مواجه است، محورهای نو و جدیدی برای این کنگره در نظر گرفته شده که تا کنون در کنگره‌های دیگری مطرح نشده‌اند.

پیوند های مرتبط

منوی اصلی

پیوندها